Over Woodbasics

Mijn naam is Louis Eversdijk. Met mijn bedrijf Woodbasics geef ik vorm aan mijn liefde voor het ontwerpen, visualiseren en vervaardigen van meubels. Dat doe ik sinds 2008. In het begin alleen voor mezelf, daarna steeds vaker voor vrienden en kennissen en sinds 2017 ook voor jou! Nog wel part-time, want het meubelmaken deed ik naast een full-time baan in de IT.

 

De grote overstap

In 2018 werd duidelijk dat er voldoende markt was voor mijn meubels en heb ik de knoop doorgehakt. Vanaf 1 januari 2019 heb ik mijn baan opgezegd en richt ik mij full-time op het maken van de meubels. Dat kan ik natuurlijk niet alleen. Gedurende het jaar is mijn vrouw Danielle een steeds belangrijkere rol gaan spelen in het bedrijf. Zij zorgt bijvoorbeeld voor het beantwoorden van de e-mails, het bijhouden van de social media en product fotografie. Inmiddels kunnen we zeggen dat we een geolied team zijn.

 

Meubels

Ik hou van pure, eenvoudige meubels en ben gek op de Scandinavische sfeer. Daarnaast vind ik het belangrijk om te werken met duurzame materialen. Daarom heb ik gekozen om de meubels voornamelijk te maken van underlayment. Mocht je liever voor een ander materiaal willen kiezen, dan is dat geen probleem. Je kunt bij elk meubel aangeven welk materiaal jouw voorkeur heeft. In dat geval stuur ik je een offerte op maat.

 

Ontwerpen

Ik vind het belangrijk om een ontwerp duidelijk over te brengen. Nog voordat een meubel is gemaakt wil je al weten hoe het eruit komt te zien. Daarom ontwerp ik de meubels digitaal en  maak ik er fotorealistische renders van. Veel foto’s op deze site zijn op die manier gemaakt.

 

Productie

Zodra je een bestelling geplaatst hebt begint de productie van je meubel. Alle onderdelen worden exact op maat gezaagd en voorzien van boorgaten voor de verbindingen en het bevestigingsmateriaal. Vervolgens worden de onderdelen gecontroleerd, netjes glad geschuurd, verpakt en voilà: je meubel is klaar voor de reis!